Tempeses, autònoms i vi

Després d’uns quants dies, us fem el retorn de la Tempesta d’autònoms realitzada el 29 d’abril a Girona U (malauradament, hem hagut d’esperar que escampin les tempestes de feina de la Xarxa per poder tornar a donar senyals de vida). Tard però segur.

La Tempesta va començar amb un parell de Pecha Kuchas ben poc convencionals que van connectar, des del primer minut, amb l’ambient d’informalitat que ens caracteritza. De fet, la Claudia Vallvé va fer una exposició on no es va respectar ni una sola de les consignes formals del Pecha Kucha, i el Francesc Pons ens va submergir en el món oníric de les imatges repetitives en vídeo… si teníem algun dubte del que anàvem a fer, després d’aquesta experiència els dubtes eren claríssims, però vam decidir confiar ja plenament en la dinàmica proposada. En qualsevol cas, teniem un munt de crispetes per garantir una bona estona.

CAM00466

La Laura Giménez i en Pep Martinex ens van introduir en el tema de la mà de la metodologia Creative Problem Solving (CPS). Amb tècniques d’escalfament a través del dibuix, el moviment i la música, vam anar entrant en contacte amb el “pensament lateral” i per aquí (pel lateral), van sortir en forma de post-its una gran quantitat d’idees sobre com generar una xarxa potent d’autònoms capaç de produir impacte en les nostres reivindicacions. Primer objectiu: generar massa crítica.

CAM00441CAM00442

 

 

Les propostes sorgides es van agrupar en 4 apartats: accions que generin presència pública, accions de col·laboració entre autònoms, activitats lúdiques que afavoreixin la trobada entre nosaltres i creació d’un marc associatiu. Com a paraigües general, 3 principis: transparència, horitzontalitat i generació de relacions personals.

postits tempesta

La proposta metodològica era escollir només una acció per començar a moure’ns. Poc ambiciós però clarament eficaç i útil. Per fer-ho, ens vam posar, individualment, les ulleres de “capacitat d’influència”, “rellevància” i “originalitat”, i ens vam comprometre a escollir només una acció (què difícil amb l’entusiasme que es respirava a la sala!).

Durant el debat, algun creador de webs va dir “fem una web d’autònoms!”. Però, “què hi posarem?” “és aquest el primer pas?”… i la reflexió es va centrar en la priorització entre crear un marc virtual de relació entre autònoms (una web on començar a compartir) o generar vincles entre un grup motor que vagi creixent a través d’una activitat lúdic-reflexiva periòdica.

CAM00471Finalment vam optar per la segona opció, amb la propera inauguració dels Vifree (vins per a freelancers). Els Vifree no seran, ni molt menys, una trobada més d’amants del vi, sinó una bona excusa per reforçar les relacions personals i la creació de moviment reivindicatiu de drets dels autònoms.

Però clar, qui diu que això ha de ser avorrit?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s